2021+: 3 skønne trends (corona special)

Skinification, slow beauty og inkludering er blandt de ord du skal vænne dig til at sige i 2021. Vi har endnu engang kigget dybt i skønhedskrystalkuglen, scannet rapporter, analyser og artikler fra verdens førende analysebureauer. 2021 venter lige om hjørnet, og vi åbner hermed op for den årlige samling af de trends, der vil præge kosmetikbranchen de kommende år.

#1: Slow Beauty

“Slow beauty will take over with thoughtfully-crafted products that encourage consumers to pare back routines.” – mintel.com

Slow beauty er tidens opgør med quick-fixes, løfter om hurtige resultater og mirakelmidler. Samtalens omdrejningspunkt vil skifte fra “hvordan undgår jeg at se gammel ud”, og i stedet fokusere på sundhed og mental velvære. Vi vil leve længere og bedre, og tager både naturlige og teknologiske midler i brug for at “hacke” os frem til langt og afbalanceret liv. Det betyder også nye muligheder for brands i skønhedsbranchen, hvor den holistiske tankegang kan integreres i både produktudvikling og markedsføring.

#2: Skinification

Hudplejeprodukter har længe været den dominerende kategori i kosmetikbranchen. Formaterne strækker sig over alt fra sera, cremer og peelings til masker, massageruller og strømterapi. Skinification er hudpleje-inspirerede hårplejeprodukter, hvor de kendte formater fra hudplejekategorierne trækkes over i hår- og hårbundsplejen. Særligt sidstsnævnte. Skinification går nemlig hånd i hånd med slow beauty bølgen, hvor forbrugerne prioriterer langsigtede, holdbare resultater og velvære. Og roden til sundt hår startet i hårbunden. Flere hårplejebrands sætter nu derfor ind med nye formater i form af sera, lotions, olier, peelings og masker, og ingredienser som CBD, probiotika, salicylsyre og koffein til hårbundsplejen.

Ifølge markedsanalysebureauet NPD har hårplejeprodukter oplevet en vækst i salget på 30% i andet kvartal af 2020, mens hårmasker, sera og olier til håret er vækstet med 55% på det Amerikanske marked.

“As a recent Social Standards report noted, “consumers are primarily focusing on hair health,” driving up social media conversations around hair masks, serums, oils, hair loss/growth solutions and scalp treatments. These skin care-inspired concepts are likely to dominate ingredient and product innovation for the foreseeable future.” – gcimagazine.com

#3: Inkludering

”Beauty ideals are getting older and more diverse, according to a new study from Boston University School of Medicine.” – cosmeticsbusiness.com

Skønhedsidealer er under evig forandring, og hvis vi lytter til trendseksperterne, er det de indre værdier og omfavnelsen af forskelligheder, der vil komme i fokus de kommende år. Brands vil i højere grad integrere diversitet og inkludering i både markedsføring og produktudvikling. Se blandt andet hvordan modellerne Kate Grant, Sofía Jirau og Madeline Stuart, der alle har downs syndrom, har været frontfigurer for både mode- og kosmetikbrands. Eller hvordan beauty brandet Kohl Kreatives har skræddersyet ergonomiske makeupbørster til kræftpatienter og personer med nedsat motorik.

Ekstra:

Covid-19: 3 måder pandemien vil ændre kosmetikbranchen

At den globale pandemi har sat mærkbare aftryk i vores adfærd, er der vist ingen tvivl om. På flere fronter tænker og prioriterer vi anderledes. Også når det kommer til skønhed og luksus. Derfor har vi i år valgt at fremhæve 3 måder pandemien vil ændre kosmetikbranchen i fremtiden.

#1: Sundhed som luksusvare

“Når vi prøver at se frem i tiden, forbi COVID-19, vil vores forhold til mange ting have ændret sig, særligt luksus. Mest bemærkelsesværdigt er det, at pandemien har flyttet wellness fra at være en luksus, til at være en nødvendighed. Ovenpå en lang periode med rystende nyheder og en følelse af frygt, er det at føle sig sikker en luksus. En dyb indånding er en luksus. Wellness-shopping er blevet forbrugernes allemandseje.” – gcimagazine.com.

Global Cosmetic Industry Magazine beskriver endvidere, at forbrugerne vil definere en sund livsstil som afbalanceret – hvad enten det er veludhvilet, let bevægelighed eller at have sund hud, hår og negle. Det er en sund form for luksus, der kan tænkes ind i alle rum i både hjemmet og på kontoret, i haven eller til træning. Som skønhedsbrand betyder det, at en øget fokus på mental og fysisk wellness er en nødvendighed.

I forbruger-psykologisk sammenhæng kan den øgede fokus på sundhed og velvære, fint demonstreres med Maslows Behovspyramide. I krisetider skabes der usikkerhed i vores basale fundament. Vi prioriterer derfor at få sikret vores basale fysiske og tryghedsbehov.

Selvom åndedrætsøvelser er gratis, betyder det også nye muligheder for at udvikle og integrere nye produkter til brandets sortiment – beroligende dufte, afstressende teer, kølende ansigtspleje osv. Det kræver ikke nødvendigvis nye, banebrydende opfindelser, men at få sat produkter i den rette kontekst, hvor fokus på wellness, ro og afstressende egenskaber, matcher forbrugernes behov.

#2: Hygiejne & førstehjælp til hænderne

2020 har været hændernes år. Høj hygiejne har været, og er stadig, en livsnødvendighed. Og det ser ikke ud til at stilne helt af i de kommende år. Ifølge analysebureauet Fior Markets forventes det globale salg af hånd-hygiejneprodukter at vækste fra 1,2 milliarder dollars i 2019 til 2,14 milliarder dollars i 2027, med en vækst på hele 7,5% p.a.

De sprittede hænder betaler dog også en pris, som har skabt øget efterspørgsel på førstehjælp i form af plejeprodukter til de hårdt ramte hænder. Grib bolden ved at udvide sortimentet med blide håndsæber, håndcremer, salver, milde scrubs eller sera til hænderne.

#3: Digital skønhed

En stigning i e-handlen lå allerede i kortene inden Covid-19 og lockdown blev en realitet, men den voldsomme acceleration vi har oplevet under lockdown, ser ud til at holde ved. Aktører i kosmetikbrandchen – frisører, kosmetologer, hud- og hårplejebrands – er nødt til at prioritere digitale kanaler, for at fange nye såvel som eksisterende kunders opmærksomhed. Som behandler synes muligheden for at åbne et fysisk produktsortiment at være oplagt. Der er rige muligheder indenfor både white label og private label produkter.

Kilde: mckinsey.com