Beauty Trends 2023

Vanen tro springer vi endnu engang ud i et dybt kig ind i skønhedskrystalkuglen, for at spå om, hvilke trends, der vil præge branchen det kommende år. Det er dog ikke kun lutter spådomme – vi har gransket rapporter og artikler fra verdens førende trendanalyse-bureauer, og samlet et udpluk her til dig.

#1: Cosmeceuticals

Cosmeceuticals er et begreb, der dækker over kosmetiske produkter med påståede medicinske egenskaber. Dog uden, at produktet kræver en recept fra lægen. Begrebet udspringer af en tendens, der har vundet fremgang de senere år.

Forbrugerne ønsker professionelle resultater, der kan udføres hjemme på badeværelset. Og heraf øges behovet for at se dokumentation på påståede egenskaber, og at ens penge hermed er godt givet ud. Der er derfor brug for en slags demokratisering af ​​videnskaben, der imødekommer forbrugernes behov, for at kunne træffe selvstændige beslutninger på et oplyst grundlag.

Fakta:

  • 75% af de spanske forbrugere er enige i, at skønhedsmærker bør levere mere videnskabeligt bevis for at validere de påstande, de fremsætter (f.eks. at reducere rynker).
  • 40% af amerikanske forbrugere, der følger skønhedsinfluencer, bruger TikTok til skønhedsinformation, fordi de siger, at det er lærerigt.
  • 73% af kinesiske kvinder, der er opmærksomme på skønhedsingredienser, siger, at det er sjovt at lære om forskellige ingredienser i skønhedsprodukter.
  • 53% af amerikanske BPC-brugere forsker i ingredienser for bedre at forstå produkternes effektivitet.

#2: Psychodermatology

Der har tidligere været en tendens til, at fortælle teenagere med moderat til svær akne, at “det er noget, der går over”, og “blot hører alderen til”. Den tendens tegner nu til at ændre sig i takt med, at der er opstået en større anerkendelse af sammenhængen mellem huden sundhed og den mentale velvære.

Bestyrelsescertificeret hudlæge og dermatologisk kirurg Dr. Dustin Portela udtaler: “Når vi lider af angst eller stress, vil vores kortisolniveauer være forhøjede, hvilket fører til mange nedstrøms metaboliske effekter. Dette kan betyde en stigning i blodsukkeret, hvilket får insulinniveauet til at stige eller dårlig søvn, der fører til dehydreret, stresset hud. Hvis nogen for eksempel lider af svær akne, kan de desuden føle sig mere ængstelige eller deprimerede, hvis de ikke er sikre på deres udseende”.

Sammenhængen mellem hud og sind har endda inspireret skønhedsmærker til at reformulere, hvad “god hud” faktisk betyder. Starface, med sine dristige bumser båret af berømtheder som Hailey og Justin Bieber, var med til at gøre det cool at vise dine bumser frem. Adskillige andre mærker viser ægte hud – porer og det hele – i marketingbilleder for første gang. I 2021 tog Glow Recipe tingene endnu et skridt videre ved at forbyde sætninger og ord som “perfekt hud”, “poreløs” og “fejlfri” fra sit brands ordforråd. Mindre stress over et udbrud vil forhåbentlig føre til færre udbrud generelt.

Kilder:

www.thezoereport.com

Mintel: BEAUTY AND PERSONAL CARE TRENDS 2023