Sulfater

Sulfater har længe lidt under et blakket ry og været offer for mange misforsåelser, hvorfor mange forbrugere har ønsket at undgå sulfater i shampooer og renseprodukter. Godt bakket op af mange virksomheder og brands’ forsøg på at markedsføre sulfatfrie produkter, som “særligt skånsomme”.

 

Blandt de mange misforståelser hører vi oftest disse:

“Sulfater virker udtørrende og irriterende på huden.”

– Som med mange andre ingredienser, kan sulfater godt have en udtørrende og irriterende effekt på huden – såfremt de anvendes i for store mængder. Men dette gør sig også for gældende for de vaskeaktive stoffer, der anvendes i sulfat-frie renseprodukter og shampooer.

“Sulfater er dårlige for miljøet.”

– Der findes over 100 forskellige typer af sulfater. Nogle er syntetisk fremstillet, andre udvindes af petroleum, mens andre igen udvindes fra naturen – bl.a. fra kokos- eller palmeolie.

 

Sulfaterne I vores white label hårprodukter er fremstillet på baggrund af bæredygtige, naturlige planteolier fra plantager under Roundtable of Suistainable Palm Oil (RSPO), og er godkendt af både Ecocert og COSMOS.

“Sulfat-fri shampoo er bedre for håret.”

– Der findes ingen videnskabeligt bevis for at det skulle være bedre for håret at undvære sulfater fra shampoo. Faktisk fungerer sulfater på helt samme måde, som de vaskeaktive stoffer, der anvendes i sulfat-frie shampooer.

Vil du vide mere om sulfater, kan vi anbefale denne artikel fra ingredienskloge Paula Begoun.